Conflictcoaching
Wat kan een Merlijn conflictcoach voor u betekenen in een conflictsituatie?
De meeste mensen houden niet van conflicten. We hebben er ook niet altijd goed mee leren omgaan. Toch kunnen conflicten vruchtbaar zijn en kunnen we van conflicten veel leren. Over onszelf, de ander en de interactie.
Conflictcoaching is het begeleiden van een of meerdere conflictpartners in een conflict. Het doel van de coaching is het ontwikkelen van conflictvaardig gedrag. Hiervoor is inzicht in het eigen gedrag nodig. Conflictvaardig zijn betekent ruimte hebben om het conflict vanuit een andere invalshoek te bekijken, waardoor beweging in het conflict mogelijk wordt én u toekomstige conflicten (tijdig) herkent zodat deze conflicten niet escaleren.
Meer weten?
Neem contact op met ons om de mogelijkheden te bespreken.
Neem contact op Of stuur een Whatsapp berichtfamiliebedrijf sinds
aangesloten professionals
conflictprofessionals opgeleid sinds 1993
gemiddelde klantbeoordeling
Wat houdt conflictcoaching in?
De conflictcoach begeleidt de conflictpartners in een of meerdere gesprekken bij bewustwording van ineffectief gedrag en bij wat nodig is om tot effectief gedrag te komen. Het inzicht in de eigen bijdrage aan het conflict en onderliggende overtuigingen wordt vergroot. De conflictpartners leren gedachten die als belemmerend worden ervaren, los te laten, te verwerken of herkaderen. Daarnaast worden zij zich bewust van de eigen onderliggende wensen, belangen, behoeften of verlangens en die van anderen en leren hun eigen verantwoordelijkheden te nemen. Wanneer er beweging komt in deze onderliggende lagen worden mensen conflictvaardig en kan men soortgelijke nieuwe situaties vanuit dit vernieuwde perspectief benaderen.
Met welke vragen kunt u bij een conflictcoach terecht?
- Hoe komen we samen goed uit het conflict?
- Hoe kan ik leren goed om te gaan met conflictsituaties?
- Wat heb ik nodig om goed uit een conflictsituatie te komen?
- Hoe zorgen we dat ‘de vlam niet zo snel in de pan’ slaat?
- Hoe ga ik om met mijn emoties in het conflict?
Redenen om voor een conflictcoach te kiezen
Conflictcoaching is een goede methode als er tussen conflictpartners structurele en/of frequente problemen spelen. Om conflictvaardig te kunnen handelen is zelfreflectie en het nemen van eigen verantwoordelijkheid nodig.
De voordelen van Conflictcoaching:
Conflictcoaching draagt bij aan:
- de oplossing van het actuele conflict
- het constructief hanteren van conflicten in de toekomst
- de oplossing van innerlijke conflicten van conflictpartners
- een constructieve kijk op uzelf en het nemen van eigen verantwoordelijkheid.
Heeft u een conflict en zoekt u een conflictcoach? Of wilt u even sparren over de mogelijkheden van conflictcoaching? Neem vrijblijvend contact met ons op.
Maatwerktraject
Naar aanleiding van uw vraag onderzoekt onze kwaliteitsmanager van de Unit Coaching de best passende conflictcoach voor u.
Wij brengen u in contact met een ervaren conflictcoach met wie u uw coachvraag verder gaat verkennen en met wie u het traject kunt starten.
Wij brengen een offerte op maat waarbij afhankelijk van de wensen en de coachvraag de coaching online, bij u thuis, op een locatie van de werkgever, bij de coach in diens praktijkruimte of op een van onze Kasteellocaties kan plaatsvinden.
Inzet conflictcoaches
Wat kan Merlijn voor uw conflictcoachvraag betekenen?
Afhankelijk van waar uw vraagstuk over gaat, vindt Merlijn samen met u een passend coachtraject en een ervaren coach om mee aan de slag te gaan. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende terreinen waarop onze conflictcoaches werkzaam zijn.
-
Tijdens conflict
Heeft u op dit moment een conflict? Conflictcoaching is een goede methode wanneer u met uw conflictpartner nog in de situatie van het conflict zit en u er voor nu en in de toekomst goed uit wilt komen. U leert beiden conflictvaardig te worden. Hoewel de oplossing van het huidige conflict bij conflictcoaching niet centraal staat, draagt de methode wel bij aan de oplossing.
-
Na conflict
Heeft u een conflict gehad wat nog bij u blijft knagen? Een conflict kan energie kosten en ook energie geven. Belangrijk hierbij is hoe u met een conflict omgaat. U kunt focussen op de tijd, energie en nare gevoelens die het gekost heeft. U kunt er ook voor kiezen om te leren van het conflict en de manier waarop het is gelopen. Een Merlijn conflict coach kan samen met u ook na een conflict werken een herstel en conflictvaardigheid.
-
Teamconflictcoaching
Een teamconflictcoach begeleidt (een) team(s) in een conflict. Het doel van de coaching is het ontwikkelen van conflictvaardig gedrag waardoor de samenwerking in het team verbetert. Het actuele conflict wordt vaak opgelost en de teamleden leren om conflicten in de toekomst constructief te hanteren. Het team kan zo vroegtijdig conflicten herkennen waardoor escalatie van conflicten in de toekomst wordt voorkomen en de samenwerking in het team, blijvend, verbetert.
Artikelen
Over conflictcoaching
- Conflictcoaching: escalatie van ruzie Francine ten Hoedt-van Rintel
- 10 tips om je conflict in de klauwen te houden Francine ten Hoedt-van Rintel
- De toegevoegde waarde van conflictcoaching Merlijn
- Hoe verloopt een conflict? En wat kan je doen? Lees onze tips Odile Seebregts
- Mediation of conflictcoaching? Francine ten Hoedt-van Rintel
- Wat is coaching? Merlijn
- Conflictcoaching: het onmogelijke mogelijk maken Dick Bonenkamp
- Bedrijfsmaatschappelijk werk en coaching Natasja Breugelmans
- Systemisch werken – Welke training past bij mij? Merlijn
Opleidingen
Voor conflictcoaching
Basisopleiding tot conflictcoach
Conflicten zijn een onvermijdelijk onderdeel van menselijke interactie. Heel vaak komen partijen zelf niet uit hun conflict. Het is dan [...]
Basisopleiding tot gecertificeerd coach
De basisopleiding tot coach geeft een brede basis waarmee u als coach zelf aan de slag kunt gaan om anderen [...]
Professionals
Onze conflictcoaches
Breugelmans | mevrouw N. Breugelmans (Natasja) Verweij | mevrouw bc. L.M.M. Verweij (Lidy) “Altijd opzoek naar een ander perspectief.”
Middelkoop | mevrouw I.A. Middelkoop (Ingrid) “Niet de verschillen veroorzaken conflicten, maar hoe wij ermee omgaan.”
Laupman | mevrouw mr C. Laupman (Lia) “Integer, zeer ervaren, respectvol en resultaatgericht”
Verwante oplossingsmethoden
Teamconflictcoaching
Niveau: Begeleiding
Een teamconflictcoach begeleidt (een) team(s) in een conflict. Het doel van de coaching is het ontwikkelen van conflictvaardig gedrag waardoor de samenwerking in het team verbetert. H…
Meer over TeamconflictcoachingOnderhandelingsbegeleiding
Niveau: Begeleiding
Onderhandelingsbegeleiding is een goede keuze als er spanningen zijn tussen conflictpartners, bijvoorbeeld als er sprake is van stevige belangentegenstellingen of je eigenlijk al kunt s…
Meer over OnderhandelingsbegeleidingTeamcoaching
Wilt u de samenwerking binnen uw afdeling of team versterken? Is er in het team een grote verandering geweest of aanstaande en wilt u weten of alle neuzen nog dezelfde kant op wijzen? O…
Meer over TeamcoachingRelatie en post-Relatie coaching
Ieder mens is graag gelukkig in zijn relatie. Maar hoe mooi een liefdesrelatie ook start, er komen momenten waarop de relatie zwaar weer ervaart of zelfs eindigt.
Meer over Relatie en post-Relatie coachingBoekentips
Persoonlijke en professionele groei
Coaching bevordert persoonlijke en professionele groei. Met deze boeken maakt u daar al een mooie start mee: De zeven eigenschappen van effectief leiderschap – Geweldloze communicatie – Dit ben ik! – Systemisch Wijzer – Rake Vragen – Systemisch Transitiemanagement – Gek op stress, maar niet altijd – Hé, ik daar?! – Doorbreek de cirkel
Actueel
-
Merlijn wenst u een betoverende kerst & een gelukkig 2025!
Vanwege de feestdagen zijn wij gesloten op vrijdagmiddag 20 december vanaf 14:00, Woensdag [...]
Lees meer -
Toepassen van geweldloze en verbindende communicatie
Geweldloze communicatie, een concept ontwikkeld door de psycholoog Marshall Rosenberg, [...]
Lees meer
Evenementen
-
Crea-dag voor Merlijn Partners
Ieder jaar rond juni / juli -
Denktank bijeenkomsten voor innovatie
Meerdere keren per jaar -
Intervisie bijeenkomsten
Meerdere keren per jaar -
Netwerkborrels
Vraag naar data bij de backoffice! -
Train-de-trainer dag
Eerste helft 2022